Deal

När borrkillarna skulle dra in och sätta upp sladdarna för ”framtidens bredband” blev vi (läs kockhelvetet) tvugna att plocka ner allting från väggarna, för att ingenting skulle förstöras.

Allting är fortfarande nedplockat och kommer troligtvis att förbli på golvet ett tag till om inte kockhelvetet får nånslags uppenbarelse.

Själv håller jag mig för god för att syssla med tavelhängning.

I allafall. …Frånvaron av tavlor och pynt ger inte bara ett white-trash intryck utan även en viss föreställning om att någon håller på att flytta.

Denna person torde då vara kockhelvetet eftersom merparten av väggprydnaderna är sådant som han hade med sig i boet.

Han själv har inga planer på att flytta säger han och eftersom han ännu inte har släpat hem några flyttkartonger så får jag väl utgå ifrån att det stämmer, även om jag misstänksamt granskar alla papperspåsar som påstås innehålla gamla Gp-tidningar.

En kort stund funderade jag på om jag själv skulle ta och flytta bara för att det vore synd att inte ta tillfället i akt nu när det ändå är halvt om halvt packat, men samtidigt vore ju det lite synd.

Jag gillar ju faktiskt att ha nån som lagar mat till mig och även om jag inte riktigt kan förlika mig med hans snarkningar så är det ju ändå trevligt att höra någon annan andas när jag vaknar på natten.

Om jag nu lyckas ta mig in i sovrummet förstås och inte sover 8 timmar i sträck på soffan, vilket var exakt vad jag gjorde natten som var.

Så jag får väl behålla honom då.

Och mig i samma lägenhet.

Deal alltså!

Jag anar nånstans att även kockhelvetet har haft samma funderingar, trots att han hävdar motsatsen.

Jag är nämligen övertygad om att han långt inne bär med sig en längtan tillbaka till ungkarlslägenheten och det som följde med den..

Pizza, folköl och hyrda dvd-fimer, bara för att ta några exempel.

Man får ju ändå ge honom lite kred för att han hjältelikt stannar kvar bland försenade låneböcker, blodpudding och skol-fiolkonserter.

Egentligen borde kockhelvetet få gå under namnet Braveheart istället.

Börjar jag bli blödig tro?

Leave a Reply


3 × åtta =