Hur är det med grisar?

Med anledning av Fröken Trubbels skolresa idag till en Arla-gård, där hon ska få dricka ”riktig” komjölk, äta ost, youghurt och få ett fult glas med en röd ko på, har jag grubblat hela natten. 

För på gården finns det också får och grisar.

Fröken Trubbel har ju blivit pälsallergiker och får ju inte på några villkor kela med djur med päls.

Är får och grisar pälsdjur?

Jag menar, får har ull och så vitt jag vet är hon inte allergisk vare sig mot ullplädar, bilsäten i fårskinn eller mot ulltröjor och även om hon påstår att ulltröjor kliar, så får hon inte utslag av det.

Och grisar, hur är det med dem egentligen?..man kallar ju folk man inte gillar för svinpälsar och det torde ju tyda på att grisar har nån form av päls.

För övrigt är jag allergisk mot svinpälsar och det kanske är ärftligt.

Och förvisso kallar man en död kossa på golvet för koskinn och skinn är hon inte allergisk mot, men den är ju ändå ganska luden, kossan när den lever och ingen har trampat bort håren.

Hon, Trubbel preparerades med antihistaminer innan Kockhelvetet följde henne till skolan och blev tillsagd att inte kela med djuren, men eftersom Trubbel är Trubbel så är jag inte säker på att hon kommer att lyda.

Och jag som ska till frisören…jag kommer inte hinna med akuten idag om det nu kommer bli nödvändigt.

Fan!

Leave a Reply


× nio = 27