Egenvård

Då Kockhelvetet och 18 åringen jobbar kväll och fjortonåringen farit med sin pappa för att besöka frisören beslöt jag mig för att jag och Trubbel skulle ha en tjejkväll med egenvård i alla tänkbara och otänkbara färger och dofter.

Jag blev utkonkurrerad av Trubbels kollegas nya Petshops.

Fucking Petshops!

Dessutom bor kollegan en bit bort och med en pedofilgalning springandes lös i förorten är det inte läge att släppa Trubbel fritt, och jag fick mig därför en promenad jag inte hade räknat med.

803 steg minsan!

Det torde innebära att zumban framför tvn kan utgå ikväll till förmån för ett avsnitt av Fringe. I en vacker och rättvis värld  gör det åtminstone det.

Fast jag borde egentligen skutta rundor i vardagsrummet hela kvällen istället för att ha tjejkväll och bejaka min kvinnlighet, så Trubbels bortfall är i realiteten en bra sak.

Utbildningsdagar är nämligen inte inräknade i kaloribudgeten vilket borde motivera till minst 2 timmars hårdträning.

Och varför kan inte folk fylla 40 när jag inte dietar och kan moffla i mig tårta utan att behöva äta stekt vatten resten av dagen?

Så egentligen är det väl min manlighet jag skulle jobba på och bejaka i kväll.  Ordentligt. Motionsmässigt.

För hur mycket förbränner egentligen ett doftbad om man jämför med att springa runt i skogen och jaga älg med armborst och spjut?

Eller att lägga en ansiktsmask jämfört med att skrubba av sig motorolja och rost?

Antar att jag får tacka Trubbel sen för att hon fick mig att se konsekvenserna av för mycket egenvård.

Leave a Reply


9 × sex =