Strax före natten

Inte kan det väl vara ett brott enligt svensk lagstiftning att kedja fast sitt barn i lägenheten när man jobbar?

Jag menar, jag räknas ju faktiskt som målsman och som sådan så har jag ju beslutsrätt över barnet och förövrigt tycker Trubbels pappa att det är en god ide och om 2 vårdnadshavare av 2 är eniga så kan väl knappast lagen sätta käppar i hjulet?

Eller?

Varför jag undrar är för att Trubbel ska vara ensam hemma i morgon, först med 18 åringen och senare med kockhelvetet och både för att hjälpa dem i vakteriet och för att ge mig själv sinnesro så känns en lång, tung kätting, size Stena Line, som det enda vettiga alternativet what so ever.

Trubbel har i allafall varit en ängel i kväll och sa med en ljuv stämma, helt olik henne:

”Mamma, lägg dig bara på soffan så skall jag göra kaffe åt dig och nån god efterrätt så ska du få massage så du kan slappna av”

Man tackar!

Kaffet visade sig bestå av 10 skopor kaffe och 2 koppar vatten och den utlovade avslappningen uteblev.

Men hon ville ju väl.

Ibland glömmer man att Trubbel bara är 8 år och inte riktigt har koll på det där med kaffekokning.

Nu, strax före natten ska jag ägna mig åt lite kvalitetstid med kockhelvetet och försöka dra upp honom ur hans mörka sinnesstämmning.

Undrar om charader möjligtvis skulle kunna roa?

Leave a Reply


fyra + 4 =