Förhoppningar och farhågor

15-åringen hos pappan och är färdigpackad för en nyårsresa till Lima med scouterna.

Och nä, han ska inte till Peru vilket var min första tanke när han presenterade idéen utan till de svenska fjällen.

Hans förhoppning är att lära sig åka snowboard och fira sin första mammafria nyår.

Han har förhoppningar och jag har farhågor.

Jag menar att jag inte har varit mamma i snart 19 år utan att lära mig ett och annat.

Mina farhågor:

Brutna handleder och ambulansflyg till närmsta sjukhus.

Brutna ben och ambulansflyg till närmsta sjukhus.

Stora grandmalEp-anfall utlösta av snö och solreflexer och ambulansflyg till närmsta sjukhus.

Några förhoppningar kan jag på rak arm inte presentera.

Sån är jag!

Å andra sidan är det fortfarande inte helt säkert att han får följa med bussen i morgon bitti eftersom alkohol och narkotika är strängeligen förbjudet att medföra och 15-åringen åker i väg med en fullmatad dosett Conserta.

Och eftersom ungdomarna skickas hem på föräldrarnas bekostnad om något illegalt preparat upptäcks vore kanske det allra bästa om det upptäcks redan här i Göteborg när vi ändå måste ta bilen hem.

I allafall blir det det absolut billigast och mest prisvärt.

Fröken Trubbel som också befinner sig under pappans vård, ringde under kvällen för att upplysa om att hon ämnar spela in en lång Petshopfilm och lägga upp på youtube och att det vore önskvärt om jag, pappan eller kockhelvetet kunde gå iväg och köpa en digitalfilmkamera, helst en stor få det blir bäst filmer med stora kameror.

”För du tror väl inte att Star Vårs är gjort med en mobilkamera, mamma”

Leave a Reply


åtta + 4 =