Apelsinchokladmojitos

Jag har utökat mitt jordbruk och är numera stolt innehavare av krusbärsbuskar, vinbär, björnbär, smultron och hallon.

Rosenbuskar, syren, citrontimjan, citronmeliss, salvia, nån annan timjan och nån märklig mynta med mintchokladsmak.

Och Dill som Fröken Trubbel odlat upp på fritids.

Min fantastiska vän, i vars trädgård plant och buskbeståndet minskat betydligt, är nog den enda som på allvar förstår vikten av att äta närproducerat och av att i svåra tider vara självförsörjande och har idag låtit mig härja fritt i hennes trädgård.

Kockhelvetet fick uppbåda all sin entusiasm för att kunna prestera en beundrande min när han kom från jobbet.

Utan att riktigt klara av det ska tilläggas.

Trots att jag tillbringat kvällen med att tänka ut hittepå mojitos med chokladmynta att bjuda honom på när det blir dags.

Tänk bara apelsinchokladmojitos…

Eller hallonchoklad..

Eller jordgubbsmojitos…

Förmodligen kommer jag bli tvungen att ta semester när det blir dags att skörda.

Inte bara för att kunna pröva mojitos alltså.

Utan för att det kommer krävas betydliga arbetsinsatser att ta hand om alla grödor som ryms på en förortsbalkong.

Leave a Reply


6 − ett =