Juldag och födelsedag

Juldagen och Kockhelvetets födelsedag.

Han på Juldagen och jag på Nyårsdagen.

Vi behöver aldrig bjuda någon på Kaffe och tårta.

På min fördelsedag är alla trötta, bakfulla och vill kräkas och på Kockhelvetets födelsedag har alla alltid lovat att äta julmiddag hos en gammal ogift faster.

Jag vet inte, men jag tycker ändå att förklaringen till varför ingen kommer eller ringer till mig på min födelsedag är lite mer trovärdig….

Om lite mer än 1 år fyller jag 40 och vill ha en jätte fest. Problemet är att jag vill ha den på min födelsedag och hur löser man det? Vem skulle vilja komma på den?

Förvisso kan jag nog ta det lugnt beträffande inköp av alkohol, men jag skulle ju gärna vilja att det kom gäster. På min födelsedag. Inte på nyårsafton. Det är 2 helt olika saker.

Jag tror knappt ens att kockhelvetet skulle komma faktiskt…

Egentligen borde jag ta ut det redan idag och låta bli att komma på hans födelsedag idag. Problemet är bara att jag redan är hemma när han kommer och det är för kallt ute för att sova i parken om jag nu skulle vilja hålla mig undan,  så det är inget bra alternativ.

I allafall ska han få en ny mobiltelefon, för, SURPRISE, kockhelvetet har fullständigt demolerat sin gamla….till och med telefonsvararen, som mig veterligt ligger placerad nånstans i cyberrymden eller i allafall telefonsvararhimlen, till och med telefonsvararen säger när man ringer till den:

”Det finns ingen telefonsvarare kopplad till det här numret”… med kvinnoröst ungefär varannan gång man ringer till den, och varannan gång är det ett piggt kockhelvete som talar…

Dessutom går det inte alltid att ringa till den..ibland svarar inte kockhelvetet och sen säger han att han inte hört att det ringt fast han har den bredvid sig.

Och NÄ, jag är inte dum…jag har tonåringar…jag vet att de säger så när de inte vill prata.

Fast Kockhelvetet är aldeles för rädd för mig för att våga göra en sån sak. Han vet att jag alltid genomskådar honom i slutändan och att hans liv blir bekymmersamt då. Och obehagligt.

I allafall ska han få en ny lättstyrd telefon idag, ingen Doro med 2 knappar, men nästan. Jag tror nog att han ska klara av att hantera den faktiskt. Även när jag är på jobbet.

Nu några timmars sömn innan födelsedagsfirandet tar vid.

Leave a Reply


två + 3 =