Rester

När övergår egentligen julmaten till att bli julmatsrester?

Sker det succesivt eller är det först när man riktigt på allvar har tröttnat på den?

Är det så att det är rester redan på julaftonskväll och vad händer isåfall med sillburken man glömde ta fram på julbordet, är den en rest redan från början?

Jag har i allafall tuggat i mig köttbullar, revben och prinskorv i hop med en burk gammal bearnaisesås.

Det kändes inte som ett kulinariskt-nytänk vill jag påstå och ändå gillar jag bearnaisesås. Jag vet inte, det kändes konstigt på nåt sätt.

Antagligen för att det bara är den 25 och man inte förväntas hitta på julmatsavvikelser redan. Det får enligt lag ske först efter trettonhelgen när Allers börjar publicera recept på julskinkepaj och pastasås med glasmästarsill och rödkål.

Förmodligen har jag syndat riktigt ordentligt.

I morgon eftermiddag ska jag åka till djävulsön och äta middag hemma hos Drottningmodern, med Teletubbisen och Labbråttan. Vi ska prata om vår förestående Parisresa.

Nu är jag ganska så säker på att fokus kommer ligga på vad som helst utan Parisresan bara för att middagen ska kunna återupprepas flertalet gånger under våren. Men ändå.

Fast då blir ju den frågan:

Om man blir bjuden på julmat hemma hos nån annan, som exempelvis nu Drottningmodern, vilken inte har firat jul hemma och alltså inte rört sin julmat, blir man då trakterad med rester?

Leave a Reply


fem − 1 =